Over ons

Zeemanskoor De Raddraaiers

Opgericht in 1998

Een groep enthousiaste mannen die uit liefde voor het zingen een koor heeft opgericht.

Het koor had zich toegespitst op het Nederlandse zeemanslied. Door de loop der jaren is het repertoire vlotter geworden. Wel bleef het repertoire 75 %  Nederlandstalig en 25% anderstalig zoals Duits en Engels.

Veel liedjes zijn overgezet in een ander tempo en ritme.  Zo worden naast walstempo‘s en ballades , ritmes als Polka, Samba, Rumba, Tango, Blues, Reggae  en quickstep gebruikt.

Nog steeds is het enthousiasme er. En weer zijn er de laatste jaren veel veranderingen  geweest. Om in te spelen op de veranderende markt is het overwegend Nederlandstalig repertoire nu 50% Nederlands- en 50% anderstalig

De muzikale begeleiding bestaat uit 2 accordeonisten, basgitaar en slagwerker. Gemiddeld 40 optredens per jaar, waarvan 75 % op rivier cruiseschepen maar ook nog regelmatig in tehuizen en instellingen, shanty- en seasong festivals en commerciële en culturele evenementen.

Heb je zin om te zingen? Kom gerust langs om de sfeer te ‘proeven’.

Iedere woensdagavond repeteren we in Buurthuis De Dwarsligger in IJmuiden. Houdt onze agenda in de gaten, als we op woensdag een optreden hebben, repeteren we niet.

Info Henk Panjer (voorzitter)  tel:  06-22651181  mail:  Info@Raddraaiers.nl