Logboek

Verslag Zondag 10-12-23

Met klein clubje afgereisd naar Zaandam om de bewoners van het Mennistenerf een gezellige middag te bezorgen. Het duurde wat lang voordat de kar met alle spullen arriveerde, daar Martin vandaag de aanhangwagen mocht trekken, en het wat voorzichtig aandeed. Maar toch nog  aardig op tijd aan kwam. Tot een probleem zich aandiende, ze kregen de aanhanger niet van de trekhaak af, na 10 minuten klooien heeft Henny de boel afgekoppeld. Snel opbouwen, omkleden en beginnen. De zaal was weer goed gevuld, maar dat is hier altijd wel het geval. Alle liedjes werden met een luid applaus ontvangen. Er was zelfs een man die bij elk lied maar met zijn armen zat te zwaaien, en bij afloop riep “Wat een zangers he, wat kunnen die zingen”, dat is waarom we dit doen. We moesten het deze keer zonder drummer doen, maar een goede vervanger is gevonden, achter zijn pauk sloeg hij mooi het juiste ritme. Na een super leuke middag namen we afscheid van de bewoners, met een nieuw optreden in het vooruitzicht.

Bertus

Verslag Dinsdag 31-10-23

Vandaag de afsluiting van het Vaarseizoen, en dat deden wij op de Lady Diletta, laat dit nu het meest geliefde schip van het koor wezen. Om 21.00 uur zouden we beginnen, ware het niet dat er 20.30 uur zo’n kleine 150 passagiers binnen kwamen wandelen, dan maar 15 minuten eerder beginnen. Het was meteen een dolle boel en dat al bij “Haallijntje”, dus hoef jullie dan niet uit te leggen hoe de rest van de de avond verliep. Toch maar even wat kleine dingen. Met alleen maar Duitse gasten aan boord ,kon Henk V. niet ontbreken met zijn “Seeman”, er werd luid meegezongen door iedereen, dit deed Henk weer groeien en stond lustig te swingen.  Gerrit die kreeg de schrik van zijn leven bij “Hoor je het ruizen der golven”, bij de zin “kus me en ga met me mee” zakt hij door de knieën om een kus te vragen, dit keer trof hij het niet, deze vrouw had een paar lippen die leken wel op de achterkant van een Mandril, zo dik en rood. Zo zie je Gerrit, eerst goed rond kijken voor je wat doet. Zoals gezegd, dit was de laatste avond van het seizoen, afgelopen jaar 40 keer naar diverse schepen geweest, en het moet gezegd worden de schepen met Duitse en Zwitserse gasten waren wel de leukste optredens die we hebben gedaan, niet te kort te doen aan schepen met een variatie aan gasten, maar het is toch anders.

Bertus

Verslag Zaterdag 28-10-23

Vandaag de laatste keer van dit seizoen naar de Amadeus Imperial, we hadden er een zwaar hoofd in gezien de ervaring van 14 dagen terug. De meeste van de heren waren goed voorbereid, want er werd tegen het eind weer veel regen voorspeld. Er was gevraagd om een half uurtje later te beginnen ( was dat de laatste keer ook niet zo) dus ook een half uurtje later klaar. De passagiers werden tijdens een afscheidsdiner al flink opgewarmd voor het komende optreden, het personeel liep al zingend en klappend door een donkere eetzaal. Dus zo kwamen de gasten vrolijk de Panoramabar binnen. Er kwam een Japanse dame naar mij toe, ik moest een foto op haar telefoon bekijken, die zij van een nicht had gekregen die de reis een paar weken geleden had gemaakt en ook ons optreden had gezien. Wat bleek nu, het was een Foto van Hidde en de vrouw wilde met die man dansen. Ik moest haar helaas teleurstellen, en zei dat deze goed uitziende heer zelf van een wel verdiende vakantie genoot. Teleurgesteld zocht ze een plekje en heeft een uur lang op haar telefoon gekeken (ik denk naar die foto). Maar laten we het hebben over het verloop van deze avond. Twee Aziatische schone hadden zich vlak voor het koor neer gevleid, dit was natuurlijk koren op de molen voor het koor, een ieder begon zich uit te sloven om zo de aandacht te trekken bij de Dames, en het gezang klonk meteen een stuk beter. (zal kijken of we op de oefenavonden ook zo iets kunnen regelen). Het mag gezegd worden alle liedjes werden met een luid applaus ontvangen, dus was het uurtje zingen snel voorbij. Snel alles opruimen want het was alweer begonnen met regenen (alweer…..alweer ja) gelukkig niet zo hard als twee weken geleden maar de mee gebrachte regenkleding werd wel aangetrokken om zo droog mogelijk alles in de kar te krijgen. Moet alleen nog vermeld worden dat de Tablet van Martin gesneuveld is tijdens het opruimen, maar niemand weet wat er mee is gebeurt, zo jammer.

Bertus

 

Verslag Zaterdag 14-10-23

Bij aankomst in Amsterdam stond ons een verassing te wachten, wel honderden toeristen, tussen deze mensen liepen ook 6 personen van de handhaving, die direct op onze auto’s afliepen met hun bonnenboekjes, er mocht hier niet geparkeerd worden, wij vertelden dat er alleen spullen uitgeladen werden en daarna direct onze auto’s op de daarvoor bestemde plekken zouden parkeren, na een discussie over en weer kwamen we er met een waarschuwing vanaf, collega’s van handhaving zouden worden ingelicht via kentekens van de wagens, zodat er de volgende keer een oogje dicht geknepen kan worden (hopelijk). Maar laten we het hebben over het uurtje zingen op de Amadeus Imperial, eerlijk gezegd hadden we op een veredelde repetitie gerekend, daar er weer een gevarieerd publiek op deze boot zat, 6 Engels, 4 Duits, 62 uit Japan en nog wat uit Verweggistan. Wim G. was er weer met zijn “Vuurtoren”, dat werd door de toen nog 10 man in de zaal goed ontvangen, daarna “Red Sails” ingezet, en daar kwamen nog meer mensen binnen gewandeld, zodoende liep de zaal  lekker vol. Dit kwam Henk V. natuurlijk weer goed uit, want dan is hij op zijn best, dit keer een mix van Duits en Engels met zijn “Zeeman”. Hidde houd schijnbaar van wandelen “Op de woelige baren”. “Blue Bayou”  deed het ook goed aan het applaus te merken. Dat wij een echt zeemanskoor zijn blijkt wel uit het feit dat er 3 mooie meiden achter het koor aan de bar gingen zitten, spontaan draaide het hele koor zich om, en stond zodoende met de rug de verkeerde kant op( maar met het gezicht de goede). Bij “Geef mij maar een schuit”, stond Henk V. ineens met een Japanse dame aan de arm, die lustig kwam mee roeien. Het is wat met die Japanse dames,( of zijn wij nu zo aantrekkelijk) want niet veel later bij “Daar kan een zeeman niet om treuren”, stond Hidde er weer met één in zijn armen te dansen. Dus de veredelde repetitie werd een waar feest. Nu inpakken en wegwezen, dit ging vrij snel, tot dat we op de steiger stonden om de spullen naar de aanhanger te brengen, dit ging anders dan gepland. Er brak vanuit het niets een enorme regen/hagelbui los, we waren nog geen 10 meter op weg en waren al tot op het bot zeiknat, en daar was plots een flinke windstoot, die zelfs de flightcase deed om waaien, bijna de plomp in, dit gebeurde wel met een pootje van het Raddraaiers doek, liever die dan de case. Kar snel ingepakt en op naar huis, allemaal tot op de draad nat zo de auto’s in, goed en wel in de auto werd het droog buiten, maar de auto liep langzaam vol met water dat uit onze kleren sijpelden. Maar ondanks dit alles  (Handhaving en doornat) toch een geweldige avond gehad.

Ik denk dat Gerrit een vooruitziende blik heeft gehad, want die heeft dit alles niet meegemaakt, zo jammer Gerrit.

Bertus

                                                                                                 

Verslag Van Dinsdag 03-10-23

Deze dag mochten we aan de gasten van Amadeus Cara onze zang kunsten vertonen. Dat was een hele ratjetoe aan passagiers, zo waren er Duitse, Engelse, Spaanse, Turkse, Hebreeuwse en nog 2 Japanse aan boord. Nu zingen we in veel talen, maar niet alle. We hadden dit keer een goed gevulde zaal, dus hebben er zin in. “Haallijntje” werd al met een luid applaus verwelkomt. Wim G. mocht het bal openen met zijn “Vuurtoren” en deed dit met veel overgave. Even een liedje met zijn allen, dan was Ben aanzet die zijn vader verloren was en zelf graag naar zee wilde om voor zijn moeder te zorgen, maar geen zeeman nam hem mee. Daar is hij weer Heinrich met zijn “Seemann”, wat krijgt die man toch steeds een luid applaus, om jaloers op te worden. Gerrit deed het niet veel slechter toen die de golven hoorde ruizen. Hidde, ja wat moet ik daar van zeggen, ging de “Kleine Kneipe” in en kwam daar niet helemaal nuchter uit. Frank moest naar zee om zijn vriendin te spekken met geld, dat zij maar uit gaf in die Kneipe. (toch niet met jouw he Hidde) “The last farewell” vertolkt door Jaap, toen kwamen de eerste dansparen de vloer op. Hidde (weer een beetje bijgekomen) zocht het nu op de “Woelige baren”, ging weer aan de wandel en werd deze keer door een Japanse dame op schoot getrokken om een foto te maken, gelukkig gebeurde dit tijdens het refrein anders was hij spontaan zijn tekst vergeten. Wim S. ook een geval apart, hij wil graag een schuit, maar ga eerst eens leren roeien Wim. Het slot akkoord is zo als gewoonlijk voor Gerrit, ik mag wel zeggen hij deed het schip slingeren, zo ging het publiek te keer. We hebben een fantastische avond gehad, en gasten zeker want er bleef een luid geklap klinken, maar vroegen gelukkig niet om een toegift, want wij waren echt op.

Bertus

Voor grote foto’s zie foto pagina

Verslag van Zondag 01-10-23

Vandaag weer op de Amadeus Imperial, wat schetste mijn verbazing, de glazen tafels waren afgedekt met een dik kleed (zie verslag 16-09-23) dus Gerrit kan straks zijn hoge noot weer ten gehore brengen. Helaas waren er maar een stuk of 20 a 25 mensen die de moeite hadden genomen om te komen luisteren. Nu maakt ons dat niet zo veel uit, wij brengen ons programma met net veel enthousiasme als dat we voor 100 man staan te zingen. Al bij het eerste lied wilden ze gaan dansen, en dat was nog maar de soundcheck. naar mate het programma vorderde kwamen ze echt los. Een Noors koppeltje bleef bij elk lied op de dansvloer, al wist ik niet welke dans ze uitvoerde. Toen Henk het laatste lied aankondigden, ging het personeel nog even snel langs de tafels om de kleden te controleren, ze wisten wat er ging gebeuren. De Joker werd weer ingezet, gelukkig bleef alles heel dit keer.

Bertus

         

Verslag van woensdag 27-09-23

Vandaag zijn we op uitnodiging van Dirk Taal bij het Dienstencentrum te IJmuiden, een thuis wedstrijd dus. Deze uitnodiging was eigenlijk voor afgelopen zaterdag, maar door de slechte weersomstandigheden kon Dirk het gelukkig verplaatsen naar vandaag. En het was een stralende dag, volop zon en een geweldig publiek. Om te beginnen moesten we het helaas zonder uw verslaggever doen, Martin heeft een flinke kou te pakken, dus een stukje op papier zetten is er niet bij. Gelukkig speelden we bijna onder het balkonnetje van hem dus kon hij wel mee genieten. Na de soundcheck was het Wim G. die de aftrap mocht verzorgen (is niet voor niets een oud voetballer), hij was wat bezorgt over zijn stem(ook wat ziekjes), maar het ging goed Wim. Ja Henk V. een man apart, wat hij ten gehore brengt doet een ieder versteld staan. Dit keer met “Zeeman laat Jouw dromen”, de mensen gaven hem dan ook een warm applaus, (zo zie Henk niet alleen op de boten). Hidde ging weer eens aan de wandel, zover dat hem niet meer zagen, en gewoon door zingen. maar ja Hidde is een bijzondere man. Jaap wist te vertellen dat IJmuiden weer zo mooi was. Frank moest het van Martin overnemen, die lag lekker op de bank naar zijn cluppie te luisteren. Maar nadat Gerrit de golven had laten ruizen en Frank nog even op zee was geweest, was het pauze. Hier zijn we echt verwend, Haring met of zonder broodje, zure bommen, zure Haring en natuurlijk wat verfrissend voor de kelen. Na de pauze werd het echt gezellig, Martin kwam zelfs van de bank af om te kijken wat er allemaal gebeurde onder zijn balkon. Niet alleen de mensen hebben genoten, wij net zoveel.

Bertus

 

 

 

Even een kort verslag van ons optreden van Maandag 18-09-23

Nadat onze verslaggever was thuis gekomen, heeft hij toch maar even snel  wat op papier gezet. Het was een nogal natte bedoening, voordat de spullen aan boord stonden, en dan bedoelde hij niet het zweten, van de heren.
Maar door de hevige regen die uit de hemel kwam vallen. Gelukkig lag de Excellence Countess aan de wal, dus geen gesleep over andere schepen heen. Na een nog al rommelige opzetting van de installatie, (het is soms wat druk met het opbouwen). Kwamen de gasten rustig aan binnen druppelen, Dit maal een boot vol Zwitserse gasten. Mensen uit China hebben de naam om overal foto’s van te maken, maar vlak onze Zwitserse gasten niet uit. Er was een man die vanaf de eerste noot tot de laatste alles op film heeft vastgelegd.  Het was voor ons het gewoonlijke repertoire, maar de gasten gingen totaal uit hun dak. Bij “Geef mij maar een schuit”, kwam er zelfs een dame tussen ons instaan om mee te deinen. Al  met al weer een gezellig optreden gehad, we werden nog beloont met een lekker verfrissend Zwitsers biertje.

Uw reporter : Martin

   

Optreden Amadeus Imperial van 16-09-23

Vandaag een internationaal publiek, 96 Engelse, 6 Portugezen, 5 Duitse, 15 Hebreeuws, 2 Finnen, 24 Denen en ook nog 24 Fransen. We hebben natuurlijk niet ieder in hun eigen taal toe gezongen, maar hebben ons best gedaan om allen te vermaken, en dat is naar onze mening aardig gelukt. Hoewel er geen Hollanders aan boord waren, Deed Hidde het met zijn “Woelige Baren” de handen op elkaar krijgen. Ook Henk V. dit maal met de Engelse versie van “Seemann” “Sailor” kreeg een warm applaus. Ondergetekende en Gerrit bezorgde de mensen koude rillingen met “Sunny’s Dream”, en “Blue Bayou”.  Maar ook bij “Zeeman neem mijn mee” werd er lustig mee gezongen met het refrein. Het slot akkoord was zoals gewoonlijk voor onze joker Gerrit. Maar dit keer maakte hij het wel erg bont, we weten dat hij de hoge noten met gemak weet te halen, doch deze keer sprong er spontaan een glazen blad van een tafel, zelf wij schrokken ervan, maar Gerrit niet die zong gewoon door. Maar laat dit voor toekomstige uitnodigingen een waarschuwing wezen, Geen Glazen tafelbladen.

Uw reporter: Martin

Kort verslag van 08-09-23 bij de Molenweid in Velserbroek

Deze vrijdag een weer een optreden bij de Molenweid, en net zoals de laatste keer dat wij hier waren, was het weer lekker warm weer, ik mag wel zeggen bloedheet. Dit optreden heeft ons helaas niet veel goeds gebracht, (hier over later meer). Ondanks de hitte wisten we wel de bewoners te vermaken. Het debuut van Wim G. met “Bertus de Ketelbink” ging geweldig, ware het niet dat Bertus zelf ook aanwezig was met zijn pan varkensoren, hilariteit alom. Toch had dit optreden een nare nasmaak, één van de leden had na dit optreden zijn lidmaatschap opgezegd, de reden is bekent. Twee dagen later nog een afzegging, dit had niets te maken met het vorige. Jammer maar helaas. Ook een toekomstig lid had al te kennen gegeven dat zijn prioriteiten ergens anders liggen, dus weer opzoek naar nieuwe zangers.

Dit maal niet van uw vaste reporter

Excellence Countess 03-09-23

Wat een bijzondere dag, niet dat we voor de zoveelste op de Excellence Countess stonden, maar er was een grote cameraploeg aanwezig om alles vast teleggen, vanaf de box om de kar te halen tot aan het einde van het optreden. ( te vinden op you tube). Het wordt misschien wat eentonig, maar wat zijn die Zwitserse mensen toch gezellig. Als Wim S. “Geef mij maar een schuit” begint te zingen komt er spontaan een man tussen ons in staan om mee te roeien, zijn vrouw had een ander idee en nam  de rammel houtjes over van Jaap en begon er lustig op los te hengsten. En dan het hoogte punt van deze avond, Paul wat ben je toch een entertainer, gewoon door zingen als er een fles whisky in je handen word gedrukt. Dan nog even vermelden dat Joop Slotemaker deze avond ook van de partij was, het was een super avond.

Uw verslaggever: Martin

Hier jou foto ?

 

Verslag Amadeus Queen 03-09-23

Vandaag een gezellig optreden gehad op de Amadeus Queen, zij lag deze keer aan de Ruyterkade in Amsterdam. Dit keer een boot vol Amerikaanse passagiers, die enthousiast mee deden, toen zij er eenmaal waren. Er was een probleem met de omroepinstallatie aan boord, dus hadden zij niet vernomen dat wij zouden optreden. Dus Joop er op uitgestuurd om met zijn accordeon de mensen uit de eetzaal te halen, en wonderbaarlijk kwamen ze allen achter Joop aan gehobbeld, en dan waren de meeste Vrouw, met hun mannen er achteraan. En zo hebben we weer een gezellig optreden gehad.

Uw verslaggever: Martin