Logboek

Verslag van woensdag 27-09-23

Vandaag zijn we op uitnodiging van Dirk Taal bij het Dienstencentrum te IJmuiden, een thuis wedstrijd dus. Deze uitnodiging was eigenlijk voor afgelopen zaterdag, maar door de slechte weersomstandigheden kon Dirk het gelukkig verplaatsen naar vandaag. En het was een stralende dag, volop zon en een geweldig publiek. Om te beginnen moesten we het helaas zonder uw verslaggever doen, Martin heeft een flinke kou te pakken, dus een stukje op papier zetten is er niet bij. Gelukkig speelden we bijna onder het balkonnetje van hem dus kon hij wel mee genieten. Na de soundcheck was het Wim G. die de aftrap mocht verzorgen (is niet voor niets een oud voetballer), hij was wat bezorgt over zijn stem(ook wat ziekjes), maar het ging goed Wim. Ja Henk V. een man apart, wat hij ten gehore brengt doet een ieder versteld staan. Dit keer met “Zeeman laat Jouw dromen”, de mensen gaven hem dan ook een warm applaus, (zo zie Henk niet alleen op de boten). Hidde ging weer eens aan de wandel, zover dat hem niet meer zagen, en gewoon door zingen. maar ja Hidde is een bijzondere man. Jaap wist te vertellen dat IJmuiden weer zo mooi was. Frank moest het van Martin overnemen, die lag lekker op de bank naar zijn cluppie te luisteren. Maar nadat Gerrit de golven had laten ruizen en Frank nog even op zee was geweest, was het pauze. Hier zijn we echt verwend, Haring met of zonder broodje, zure bommen, zure Haring en natuurlijk wat verfrissend voor de kelen. Na de pauze werd het echt gezellig, Martin kwam zelfs van de bank af om te kijken wat er allemaal gebeurde onder zijn balkon. Niet alleen de mensen hebben genoten, wij net zoveel.

Bertus

                     

Sorry op de foto’s alleen maar de broer van Vader Abraham

 

Even een kort verslag van ons optreden van Maandag 18-09-23

Nadat onze verslaggever was thuis gekomen, heeft hij toch maar even snel  wat op papier gezet. Het was een nogal natte bedoening, voordat de spullen aan boord stonden, en dan bedoelde hij niet het zweten, van de heren.
Maar door de hevige regen die uit de hemel kwam vallen. Gelukkig lag de Excellence Countess aan de wal, dus geen gesleep over andere schepen heen. Na een nog al rommelige opzetting van de installatie, (het is soms wat druk met het opbouwen). Kwamen de gasten rustig aan binnen druppelen, Dit maal een boot vol Zwitserse gasten. Mensen uit China hebben de naam om overal foto’s van te maken, maar vlak onze Zwitserse gasten niet uit. Er was een man die vanaf de eerste noot tot de laatste alles op film heeft vastgelegd.  Het was voor ons het gewoonlijke repertoire, maar de gasten gingen totaal uit hun dak. Bij “Geef mij maar een schuit”, kwam er zelfs een dame tussen ons instaan om mee te deinen. Al  met al weer een gezellig optreden gehad, we werden nog beloont met een lekker verfrissend Zwitsers biertje.

Uw reporter : Martin

Optreden Amadeus Imperial van 16-09-23

Vandaag een internationaal publiek, 96 Engelse, 6 Portugezen, 5 Duitse, 15 Hebreeuws, 2 Finnen, 24 Denen en ook nog 24 Fransen. We hebben natuurlijk niet ieder in hun eigen taal toe gezongen, maar hebben ons best gedaan om allen te vermaken, en dat is naar onze mening aardig gelukt. Hoewel er geen Hollanders aan boord waren, Deed Hidde het met zijn “Woelige Baren” de handen op elkaar krijgen. Ook Henk V. dit maal met de Engelse versie van “Seemann” “Sailor” kreeg een warm applaus. Ondergetekende en Gerrit bezorgde de mensen koude rillingen met “Sunny’s Dream”, en “Blue Bayou”.  Maar ook bij “Zeeman neem mijn mee” werd er lustig mee gezongen met het refrein. Het slot akkoord was zoals gewoonlijk voor onze joker Gerrit. Maar dit keer maakte hij het wel erg bont, we weten dat hij de hoge noten met gemak weet te halen, doch deze keer sprong er spontaan een glazen blad van een tafel, zelf wij schrokken ervan, maar Gerrit niet die zong gewoon door. Maar laat dit voor toekomstige uitnodigingen een waarschuwing wezen, Geen Glazen tafelbladen.

Uw reporter: Martin

Kort verslag van 08-09-23 bij de Molenweid in Velserbroek

Deze vrijdag een weer een optreden bij de Molenweid, en net zoals de laatste keer dat wij hier waren, was het weer lekker warm weer, ik mag wel zeggen bloedheet. Dit optreden heeft ons helaas niet veel goeds gebracht, (hier over later meer). Ondanks de hitte wisten we wel de bewoners te vermaken. Het debuut van Wim G. met “Bertus de Ketelbink” ging geweldig, ware het niet dat Bertus zelf ook aanwezig was met zijn pan varkensoren, hilariteit alom. Toch had dit optreden een nare nasmaak, één van de leden had na dit optreden zijn lidmaatschap opgezegd, de reden is bekent. Twee dagen later nog een afzegging, dit had niets te maken met het vorige. Jammer maar helaas. Ook een toekomstig lid had al te kennen gegeven dat zijn prioriteiten ergens anders liggen, dus weer opzoek naar nieuwe zangers.

Dit maal niet van uw vaste reporter

Excellence Countess 03-09-23

Wat een bijzondere dag, niet dat we voor de zoveelste op de Excellence Countess stonden, maar er was een grote cameraploeg aanwezig om alles vast teleggen, vanaf de box om de kar te halen tot aan het einde van het optreden. ( te vinden op you tube). Het wordt misschien wat eentonig, maar wat zijn die Zwitserse mensen toch gezellig. Als Wim S. “Geef mij maar een schuit” begint te zingen komt er spontaan een man tussen ons in staan om mee te roeien, zijn vrouw had een ander idee en nam  de rammel houtjes over van Jaap en begon er lustig op los te hengsten. En dan het hoogte punt van deze avond, Paul wat ben je toch een entertainer, gewoon door zingen als er een fles whisky in je handen word gedrukt. Dan nog even vermelden dat Joop Slotemaker deze avond ook van de partij was, het was een super avond.

Uw verslaggever: Martin

Hier jou foto ?

 

Verslag Amadeus Queen 03-09-23

Vandaag een gezellig optreden gehad op de Amadeus Queen, zij lag deze keer aan de Ruyterkade in Amsterdam. Dit keer een boot vol Amerikaanse passagiers, die enthousiast mee deden, toen zij er eenmaal waren. Er was een probleem met de omroepinstallatie aan boord, dus hadden zij niet vernomen dat wij zouden optreden. Dus Joop er op uitgestuurd om met zijn accordeon de mensen uit de eetzaal te halen, en wonderbaarlijk kwamen ze allen achter Joop aan gehobbeld, en dan waren de meeste Vrouw, met hun mannen er achteraan. En zo hebben we weer een gezellig optreden gehad.

Uw verslaggever: Martin